Du är här: Startsida » Bo i Isprinsessan » Renovering

Renovering

Vill du renovera? Kul tycker vi, men tänk på några saker!

Det är viktigt att påpeka att man som medlem inte får göra större/väsentliga förändringar av lägenheten (ombyggnation) utan tillstånd från styrelsen. Det kan gälla t.ex. badrums- eller köksrenovering.

Man får under inga omständigheter göra ändringar i värme och/eller ventilationssystem utan tillstånd från styrelsen samt att en ordentlig utredning är gjord om påverkan på resterande delar av systemet.

T.ex. har vi haft problem med s.k tryckande fläktar, dvs köksfläktar med motor. Vill du byta köksfläkt kan du antingen köpa en fläkt som är anpassad för centralventilation, eller köpa en kolfilterfläkt och då inte ansluta den till fastighetens ventilationskanaler. 

Det är inte heller tillåtet att riva eller flytta väggar (eller göra andra mer ingripande förändringar) utan tillstånd. Tänk på att väggar mot dina grannar är brandcellsgränser, och ändringar i dessa väggar är särskilt känsligt. 

Det är viktigt att ansvarfördelningen klargörs ifall skador eller andra problem uppstår i samband med renovering, samt att säkerställa att arbetet blir fackmannamässigt utfört och inte äventyrar fastigheten på något sätt. 

Tänk även på att meddela dina grannar om det blir bullrande, dammande eller smutisga arbeten. Tänk på att grannar som inte bor i din trappuppgång kan påverkas, framförallt av buller. Störande arbeten får ej utföras mellan 22.00-07.00. På helger uppmanar vi våra medlemmar till att visa lite mer hänsyn än så, t.ex. att hålla störande arbeten mellan 09.00 och 18.00.

Har du frågor om renovering, tveka inte att ringa eller maila styrelsen, vi har stor kunskap om fastigheten och kan hjälpa dig med information och val av lösningar.

 

Blanketter / Broschyrer för renovering:

Renovering 

Kvalitetsdokument Säker Vatten för renovering i badrum

Säkra Våtrum 

Projekteringsvägledning Säker Vatten

 

* Markerar fält som är obligatoriska

Contact


Här kan du bifoga en fil, t.ex. en ritning eller en längre beskrivning. Du kan bifoga bilder i formaten jpeg, gif eller png samt wordfiler (.doc, .docx) eller pdf.

Max filstorlek är 4 MB.